«Τουρισμός για όλους»: Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών από την πρώτη κιόλας μέρα

Οικονομία


Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη.

Τρεις ώρες έχουν περάσει από το άνοιγμα, μέσω του vouchers.gov.gr, της πλατφόρμας του «Τουρισμός για Όλους»  και οι αιτήσεις που αφορούν στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες, έχουν σπάρει ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, τις τρεις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας  (δηλαδή μέχρι τις 15.000 το μεσημέρι) έχουν υποβληθεί προς έγκριση 35.000 αιτήσεις, ενώ πριν μία ώρα οι αιτήσεις ήταν κατά 15.000 λιγότερες.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων. Σήμερα αίτηση μπορούν να υποβάλουν μόνο όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1,2 και 3.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Σημειώνεται πως με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

  • Τουρισμός: Τι φέρνει το ιστορικό ρεκόρ εσόδων

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • ‘Αμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
  • Κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ανέρχεται φέτος στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό…Πηγήin.gr