Τουρκία: Σενάρια συνομωσίας για πόλεμο με την Ελλάδα μέσω προβοκάτσιας «γκιουλενιστών»

Πολιτική


Ο ορθολογισμός μας συμβουλεύει ότι ο πόλεμος είναι πάντα η τελευταία λύση σημειώνει η εφημερίδα Turkiye

Σε πιθανά σενάρια για μία προβοκάτσια από αντικυβερνητικές δυνάμεις εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και να εκθέσουν την Τουρκία αναφέρονται δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Κάνουν λόγο δε για «ενεργοποίηση ομάδων γκιουλενιστών που βρίσκονται σε αδράνεια» και να «οδηγήσουν τη χώρα σε πόλεμο».

Πιο συγκεκριμένα σε άρθρο της εφημερίδας Turkiye, με «οι σε αδράνεια ομάδες της FETO εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ενεργοποιηθεί για την πρώτη ‘επίθεση’ από την Τουρκία» το σενάριο αναφέρεται μάλιστα σε σκόπιμη κλιμάκωση της έντασης σε αυτή την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά. Μία «συνομωσία» όπως χαρακτηρίζεται που κατά τον αρθρογράφο είναι έργο των ΗΠΑ.

 ΕΕ: «Πηγή μεγάλης ανησυχίας» οι δηλώσεις Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Ένα σενάριο που θα δικαιώσει σύμφωνα με την εφημερίδα την ρητορική της Ελλάδας περί τουρκικής προκλητικότητας και θα ενισχύσει την τουρκική αντιπολίτευση.

Γκιουλενιστές σε ύπνωση

«Υπάρχει λόγος για αυτό που συμβαίνει και την κλιμακούμενη ένταση. Αυτό που μου ψιθύρισαν στο αυτί τις προάλλες ήταν αρκετά τρομακτικό. Έλαβα πληροφορία ότι «η πρώτη επίθεση είναι σχεδιασμένη να έρθει μέσα από την Τουρκία», η επίθεση που θα ‘σπάσει τα σκοινιά’ στην ένταση που σκόπιμα έχει κλιμακώσει η ελληνική πλευρά. Το σχέδιο είναι το εξής: Για να ‘ανάψει το φιτίλι από την τουρκική πλευρά’ θα ενεργοποιηθούν οι σε αδράνεια ομάδες των γκιουλενιστών στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη αφυπνιστεί. Αναμένεται το πεδίο και η ώρα για ‘επίθεση’.

»Όπως συνέβη και με την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.

»Όπως ο βομβαρδισμός και η σφαγή δεκάδων αμάχων στο Ουλούντερε ως μελών του PKK.

»Όπως η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Καρλόφ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Σημειώνει δε ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι «η διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πιο προσεκτική και σε εγρήγορση από ποτέ, και ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν αυτή τη συνωμοσία, που είναι έργο των ΗΠΑ. Χρειάζεται, όμως, μέγιστη προσοχή. Γιατί όλα μπορούν να συμβούν σε μια στιγμή…Πηγήin.gr