Τουρκική προβοκάτσια: «Ελληνικοί πύραυλοι S-300 λόκαραν τουρκικά F-16»

Πολιτική


Για νέες «ελληνικές παρενοχλήσεις», αυτή τη φορά από τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη κατά τουρκικού F-16, κάνει λόγο η Άγκυρα – Κατηγορηματική διάψευση της Αθήνας

Σε νέα προβοκάτσια μέσω διαρροών από το υπουργείο Αμυνας της χώρας προχωρά η Τουρκία, κάνοντας λόγο για τουρκικά F-16 τα οποία «κλείδωσαν» ελληνικοί πύραυλοι.

Συγκεκριμένα, και όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, η γείτονα ισχυρίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 23 Αυγούστου, «τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη».

 Γιατί ξαφνικά ο Ερντογάν γίνεται «καλός» με τους εχθρούς του

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου» προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

«Η παρενόχληση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S-300» σημειώνεται, επίσης, από την τουρκική πλευρά.

«Εχθρική ενέργεια»

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «επιθετική ενέργεια» από πλευράς της Ελλάδας στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ.

«Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» επισημαίνει η YeniSafak επικαλούμενη τις πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τι λένε για τους ρωσικούς S-400

Στο σημείο αυτό, δε, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου αναφέρονται και στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο αποκτήθηκε, όπως τονίζεται, για να γίνει πιο αποτελεσματική η άμυνα και η ασφάλεια του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει δεχτεί έντονη κριτική από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από τη Ρωσία, με την Ουάσιγκτον να βάζει στον «πάγο» το πρόγραμμα αναβάθμισης και αγοράς των F-16 αλλά και των F-35.

Η Αλεξανδρούπολη τεντώνει τα νεύρα της Τουρκίας

Διαψεύδει η Αθήνα

Πηγές πάντως του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, αλλά και στρατιωτικές πήγες, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις τουρκικές διαρροές για εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300.

Αποδίδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς στην προπαγάνδα της Άγκυρας και την προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και…Πηγήin.gr