Το Twitter μηνύει τον Μασκ- Ζητά να ολοκληρώσει την εξαγορά της πλατφόρμας

Κόσμος


Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι μπορεί να καταστρέψει την μετοχική της αξία, και να φύγει», αναφέρεται στην αγωγή.

H Inc μήνυσε τον Ίλον Μασκ την Τρίτη για παραβίαση της συμφωνίας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησε από δικαστήριο του Ντέλαουερ να διατάξει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να ολοκληρώσει τη συγχώνευση στα συμφωνηθέντα 54,20 δολάρια ανά μετοχή του , αναφέρει δικαστική κατάθεση.

«Ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι ο ίδιος – σε αντίθεση με κάθε άλλο μέρος που υπόκειται στο συμβατικό δίκαιο του Ντέλαουερ – είναι ελεύθερος να αλλάξει γνώμη, να πετάξει στα σκουπίδια την εταιρεία, να διαταράξει τις δραστηριότητές της, να καταστρέψει την μετοχική της αξία, και να φύγει», αναφέρεται στην αγωγή.

Την Παρασκευή, ο Μασκ δήλωσε ότι τερμάτιζε τη συγχώνευση επειδή το παραβίασε τη συμφωνία, καθώς δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με ψεύτικους ή spam λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάτι που είναι θεμελιώδες για την επιχειρηματική του απόδοση.

Ο Μασκ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Στην αγωγή ο Μασκ κατηγορείται για ένα «μακρύ κατάλογο» παραβιάσεων της συμφωνίας συγχώνευσης, οι οποίες «έχουν ρίξει ένα πέπλο πάνω από το και την επιχείρηση».

Οι μετοχές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησαν στα 34,06 δολάρια την Τρίτη από πάνω από τα 50 δολάρια που ήταν όταν η συμφωνία έγινε αποδεκτή από το συμβούλιο του στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: Ρόιτερς / ertnews.grΠηγή Skai