Τσίπρας για υποκλοπές: Αν ο κ. Μητσοτάκης ήταν αθώος θα ερχόταν στη Βουλή να δώσει απαντήσεις – Οι ένοχοι κρύβονται

Πολιτική


«Ρωτάω αν κάποιος από τους 31 που παρακολουθούνταν από το Predator ήταν και υπό επίσημη παρακολουθήση και από την ΕΥΠ;»

Απαντήσεις στη Βουλή κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας εκ νέου τον πρωθυπουργό να δώσει για τις υποκλοπές τονίζοντας ότι «αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο να έρθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Κρύβεται από τη Βουλή, κρύβεται από την PEGA και δεν έρχεται στη Βουλή να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έχω κάνει».

Οι αθώοι βγαίνουν στο φως

«Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις αλλά τέσσερις μήνες επικαλείται το απόρρητο και κρύβει κρίσιμους μάρτυρες από την εξεταστική επιτροπή ενώ απειλεί δεξιά και αριστερά με 10 χρόνια φυλάκιση όσους σπάσουν το απόρρητο» είπε ο Αλεξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Στη Βουλή θα καταθέσουν Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος, Ντίλιαν

Ενδείξεις ενοχής και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ενδείξεις και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που καταλήγουν σε ενδείξεις ενοχής του κ. Μητσοτάκη αναφερόμενος στις υποθέσεις Ανδρουλάκη, Κουκάκη, Σπίρτζη κλπ και σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται το απορρήτο και δεν δίνει απαντήσεις. Άρα είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή».

Δεν μπορεί να κρύβεται η πολιτική ζωή στο σκοτάδι, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ρωτάω αν κάποιος από τους 31 (σ.σ. εννοεί τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν στο Documento) που παρακολουθούνταν από το Predator ήταν κάποιος υπουργός υπό επίσημη παρακολουθήση και από την ΕΥΠ; Στις πόσες συμπτώσεις καίγεσαι; Κανένας δεν απαντάει. Θέτω ερωτήματα θεσμικά. Οφείλει να απαντήσει».

  • Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο – Τι είπε για τις εκλογές

Είτε ανεπαρκής, είτε ανασφαλής, αδίστακτος και επικίνδυνος

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέκλεισε και επί των ημερών του το 2018 να λειτουργούσε το Pegasus και στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί και σημείωσε ότι στη σημερινή συγκυρία συμβαίνει κάτι άλλο και είναι η πιθανή συνέργεια ενός κακόβουλου λογισμικού με την ΕΥΠ και το μέγαρο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας επανέλαβε…Πηγήin.gr