Τσίπρας για Power Pass: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει γενναίο πρόγραμμα στήριξης αντί του «απάτη pass»

Πολιτική


O Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «απάτη pass» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει ένα «γενναίο πρόγραμμα στήριξης»

Ειδική αναφορά για το Power Pass και τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στην Άμφισσα.

Εξοργίζεται περισσότερο

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «απάτη pass» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη και να δώσει ένα «γενναίο πρόγραμμα στήριξης».

Διαβάστε επίσης Τσίπρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις χάνουν – Αισχροκέρδεια με τις πλάτες της κυβέρνησης

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης. Αντί του απάτη pass που είναι 30 ευρώ και 40, να δώσει ένα πραγματικό power pass που να μπορεί να στηρίξει τα νοικοκυριά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Δελφών και Δωρίδας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως γαι την εξαπάτηση των πολιτών.

«Όταν βγήκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε το φοβερό αυτό power pass για την ρήτρα αναπροσαρμογής, ρήτρα απάτης την είχαμε πει εμείς τότε, εγώ είχα βγει αν θυμάστε και είπα προσέξτε γιατί η οργή που θα αντιμετωπίσετε είναι χειρότερη από τους πολίτες αν λέτε ψέμματα. Διότι έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Είχαν βγει τότε και είχαν πει 600 ευρώ σε κάθε καταναλωτή.

Κύμα οργής

»Δηλαδή σε 4,3 εκατομμύρια καταναλωτές. Πρώτον 1,7 εκατομμύρια δεν παίρνει τίποτα. Άρα 2,5 εκατομμύρια παίρνουνε μια επιστροφή, το power pass, το οποίο τελικά είναι 260 εκατομμύρια για 2,5 εκατομμύρια καταναλωτές, μεσοσταθμικά είναι 17 ευρώ το μήνα για έξι μήνες” υπενθύμισε και συμπλήρωσε:

«Αποτέλεσμα τώρα πια είναι να βρίσκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα κύμα οργής».

«Ψάχνει να βρει ο κόσμος τα 600άρια και βρίσκει 20 και 30 ευρώ και τρελαίνεται. Εξοργίζετε ακόμη περισσότερο. Είναι πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έβγαιναν και να λέγανε “αυτά θα δώσουμε” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Τα πάντα είναι επικοινωνία. Τα πάντα να είναι μια ωραία φούσκα. Κάποια στιγμή όμως αυτή η επικοινωνία τελειώνει. Γιατί έρχεται η ώρα της κρίσης. Και ο κόσμος βλέπει τον…Πηγήin.gr