Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις – Γιατί παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη

Πολιτική


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του με «βολές» κατά του πρωθυπουργού

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με «βολές» κατά του πρωθυπουργού, καλώντας τον να αφήσει τα μισόλογα και να δώσει διευκρινίσεις για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αξιόποινη πράξη σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο να παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  •  Υποκλοπές – Μητσοτάκης: «Εγώ δεν κάνω πίσω» – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε σε υψηλούς τόνους στην ομιλία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τονίζοντας  ότι δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας κ. Δημητριάδη.

«Είστε κατηγορούμενος»

«Είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση των πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επί 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο να εδραιωθείτε στην εξουσία, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ευθείες «βολές» προς τον Μητσοτάκη

«Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη,

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού σημείωσε. «Είχατε μία τοξική παρουσία μήπως συσπειρώσετε το κοινό σας αλλά σας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και η δημοκρατική Ευρώπη που περιμένουν εξηγήσεις και όχι αστείες…Πηγήin.gr