Τσίπρας: Κρίσιμη η απεργία στις 9 Νοέμβρη – Η λεηλασία θα τελειώσει και ο δημόσιος χώρος θα στηριχθεί

Πολιτική


Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ενόψει της πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, ΑΕ όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ εδώ στου Ρέντη και να συνομιλήσω με εργαζόμενους που ετοιμάζονται για την αυριανή, μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, για να δώσουν το παρών», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «αύριο, 9 του Νοέμβρη η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι έχει σφυγμό και αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας, δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη-Χατζηδάκη».

  •  «Παραλύει» αύριο η χώρα: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποδέχθηκε ο Ηλίας Γκιουλάκης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και Μέλος της Διοίκησης Εργαζόμενων ΟΑΣΑ και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου. Ο κ. Γκιουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της ΟΣΥ τόσο με προσλήψεις προσωπικού όσο και με ανανέωση του στόλου, όπως και της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Στο Δημόσιο οι συγκοινωνίες

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομίλησε ο Αλ. Τσίπρας, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ακρίβεια που καλπάζει τους τελευταίους μήνες εξανεμίζοντας τους μισθούς τους, ενώ ζήτησαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευτεί πως σε περίπτωση που εκλεγεί και πάλι πρωθυπουργός θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της εταιρίας.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε γι’ αυτό, αλλά και για τη συνολική στήριξη της ΟΣΥ ΑΕ προχωρώντας τον «διαγωνισμό για τα λεωφορεία» έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «σύγχρονο σύστημα» αστικών συγκοινωνιών, με «μεγαλύτερο στόλο» και περισσότερο προσωπικό. Εξάλλου, ξεκαθάρισε πως υπάρχει «διαφορά ιδεολογίας» με την τωρινή, «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση που πιστεύει στις «ιδιωτικοποιήσεις» ακόμα και «κρίσιμων υπηρεσιών».

Τρία χρόνια δεν έχει μπει ούτε ρόδα στα ΜΜΜ

«Ήρθα εδώ να κουβεντιάσω για την…Πηγήin.gr