Τσίπρας: Στην αντίληψη Μητσοτάκη δεν έχουν θέση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Συνάντηση με ΕΣΕΕ

Πολιτική


Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Για αδιαφορία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, λίγο πριν μεταβεί στη ΔΕΘ.

Ζόμπι

«Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που έγιναν στην ΔΕΘ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σύμφωνα με κομματικές πηγές, κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξε, «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

  • Διαβάστε επίσης Τσίπρας: Κύριε πρωθυπουργέ των υποκλοπών και του παρακράτους τελειώσατε

«Μπορεί να διαφωνούμε στο ποια είναι τα μέτρα που μπορεί κανείς να προσεγγίσει για να στηρίξει ένα κλάδο, αλλά αν δεν πιστεύουμε ότι ο κλάδος αυτός έχει λόγο ύπαρξης, αυτό είναι μια δομική διαφωνία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας τη «στάση αδιαφορίας» της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι αυτό «το είδαμε και από το σχέδιο Πισσαρίδη και το είδαμε και από μια σειρά δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα για τα ζόμπι που δεν έχουν θέση στην ελληνική οικονομία και είναι μια αντίληψη που είπε εύγλωττα ο κύριος Πέτσας: «όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, πεθαίνει»».

Το μεγάλο όπλο κατευθύνεται στην στήριξη μεγάλων ομίλων

Ως προς τι πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μόνο με κάποιες εξαγγελίες επιδοματικού χαρακτήρα.

«Ακούω και θα ακούσω κάποια αιτήματα, που κατά την άποψή μου είναι χρόνια και είναι λογικά, γιατί υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και στο φορολογικό μας σύστημα. Αλλά αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί είναι δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον κλάδο», είπε, σημειώνοντας ότι το μεγάλο όπλο είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης, οι οποίοι πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν.

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι «οι πόροι αυτοί δεν θα αξιοποιηθούν καθόλου για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και πρόσθεσε πως, αντίθετα, «υπάρχουν…Πηγήin.gr