Τips για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα μέρος που θα βρίσκεις πάντα ηρεμία και γαλήνη

Lifestyle


Μία έκφραση λέει «σαν το σπίτι πουθενά». Αυτό το σπίτι, λοιπόν, το μέρος δηλαδή που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς στιγμή, μπορείς να το αναβαθμίσεις μέσα από 4 απλούς τρόπους, επεμβαίνοντας εύκολα και οικονομικά στη διακόσμηση του

 

Το σπίτι μας είναι το safe place μας, το μέρος που νιώθουμε ασφάλεια όσο πουθενά αλλού. Αν το τελευταίο διάστημα νιώθεις ότι «πνίγεσαι» μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, τότε «καθάρισε» την ατμόσφαιρα μέσα από χρήσιμα διακοσμητικά hacks. Ψάξαμε λοιπόν, και βρήκαμε 4 tips για να ξεκλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου, το οποίο θα πλημμυρίζει από ευεξία, γαλήνη, ηρεμία και θετική αύρα. Δεν μιλάμε βέβαια, για ένα άψυχο σπίτι, άλλα για το ησυχαστήριο σου, το οποίο θα θεραπεύει και θα απομακρύνει το συσσωρευμένο αρνητισμό.

Μία έκφραση λέει «σαν το σπίτι πουθενά». Αυτό το σπίτι λοιπόν, το μέρος δηλαδή που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς στιγμή, μπορείς να το αναβαθμίσεις μέσα από 4 απλούς τρόπους, επεμβαίνοντας εύκολα και οικονομικά στη διακόσμηση του.

Τα σωστά αντικείμενα στο σωστό μέρος

Η οργάνωση είναι ένα συχνό challenge, με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωπες. Σε γενικές γραμμές έχει αποδειχθεί πως ένα τακτοποιημένο σπίτι έχει καλύτερη ενέργεια και καθαρότερη αύρα. Εκτός όμως από το  «όλα τα αντικείμενα στη θέση τους» που λέμε συχνά στον εαυτό μας, πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι η σωστή θέση για ένα αντικείμενο και μήπως κάποια διακοσμητικά πρέπει να αλλάξουν θέση.

Το συχνότερο λάθος που κάνουμε είναι ακολουθούμε «έτοιμες» συμβουλές διακόσμησης, χωρίς να τις φιλτράρουμε. Εννοούμε, ότι συχνά αγνοούμε το προσωπικό μας style ακολουθώντας decoration tips, με αποτέλεσμα να ζούμε σε ένα σπίτι χωρίς να έχει αυτό τη προσωπική μας σφραγίδα.

Για αυτό, πριν να βάλεις τις κορνίζες πάνω σε ένα ράφι, σκέψου σε ποιο μέρος θα σε ικανοποιούσε να βλέπεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες καθημερινά. Χωρίς να υποτιμούμε τη γνώμη και γνώση των ειδικών, απλά καλό είναι να ακολουθούμε τα δικά μας θέλω, γιατί αυτός ο χώρος θα είναι ο προσωπικός μας και πρέπει να νιώθουμε απόλυτα άνετα και ευτυχισμένα μέσα σε αυτόν.

Φέρε τη φύση στο σπίτι σου

Η φύση επιδρά πάντα θετικά στη ζωή μας, εκτός και αν έχεις αλλεργία.

Είτε αληθινά είτε ψεύτικα, τα φυτά ενισχύουν τη ζωντάνια του σπιτιού και ομορφαίνουν κάθε χώρο. Παρατήρησε το εφαρμόζοντας ένα μικρό trick. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα άδειο βάζο στο σαλόνι και την επόμενη μέρα να βάλεις ένα μπουκέτο λουλούδια μέσα σε αυτό. Πίστεψα μας, η ψυχή σου θα αρχίσει να ακτινοβολεί διαφορετικά, αντλώντας θετική αύρα από το χώρο.

Mία εύκολη και όμορφη πινελιά θα ήταν να τοποθετήσεις ένα μπουκέτο με τα λουλούδια της αρεσκείας σου. Μία άλλη έξυπνη επιλογή θα ήταν οι γλάστρες με φυτά που ενδείκνυται να μένουν σε κλειστούς χώρους. Επίσης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μην ξεχνάς να περιποιείσαι και…Πηγή Skai