Υποκλοπές: Πάλι σκοντάφτει στο απόρρητο η εξεταστική επιτροπή – Σκιαμαχίες εκτός Βουλής

Πολιτική


Ουσιαστικά το σκηνικό παραμένει ως έχει από την πρώτη στιγμή όπου η διαμάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καλά κρατεί για το αν η Βουλή μπορεί ή όχι να ασκήσει έλεγχο στην ΕΥΠ

Με τοξικές σκιαμαχίες και μάχες εντυπώσεων εξελίχθηκε η σημερινή μέρα εκτός της αίθουσας της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές γύρω από την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, ενώ την ίδια ώρα ο τέως διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο κατά την ακρόασή του η οποία διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Ουδείς έχει γίνει σοφότερος

Μάλιστα, πηγές της Βουλής ανέφεραν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα για να λάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός ώστε να αρθεί η δέσμευση εχεμύθειας του τέως διοικητή της ΕΥΠ. Με το αίτημα αυτό, φέρεται να συμφώνησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία της εξεταστικής.

  • Διαβάστε επίσης Το νέο τοπίο στις σχέσεις ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη μετά τις υποκλοπές

Ουσιαστικά το σκηνικό παραμένει ως έχει από την πρώτη στιγμή όπου η διαμάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καλά κρατεί για το αν η Βουλή μπορεί να ασκήσει έλεγχο στην ΕΥΠ και από τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής αλλά και των συνεδριάσεων της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ουδείς έχει γίνει σοφότερος για τις υπό εξέταση υποθέσεις που είναι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, οι συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων.

Ενοχή

Μάλιστα στο θέμα παρενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος του να συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός μπλοκάρει τη σύγληση της επιτροπής επειδή φοβάται τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αλλεργία» και «φόβο» στους θεσμούς και τη διαφάνεια ενώ προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πως «ας γνωρίζει ότι όσα αρχεία και να καταστρέψει, όσα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να στήσει, τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Απλά επιβεβαιώνει την ενοχή του. Και δεν θα γλυτώσει στο τέλος από τις ευθύνες του».

Ρουμπάτης και…Πηγήin.gr