Φωτιές- Ευρώπη: Σκηνές τρόμου με τρένο ανάμεσα σε φλόγες στη Μαδρίτη

Κόσμος


Τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο τρένο που σταμάτησε στο φλεγόμενο τοπίο στη Μαδρίτη, κατέγραψε επιβάτης ο οποίος και διένυμε το στιγμιότυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τρένο στην Ισπανία που σταματά την διαδρομή του έχοντας φτάσει κυριολεκτικά ανάμεσα σε φλόγες.

Τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο τρένο που σταμάτησε στο φλεγόμενο τοπίο, κατέγραψε επιβάτης ο οποίος και διένυμε το στιγμιότυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη στη Μαδρίτη, πρωινές ώρες με το συρμό να συνεχίζει το ταξίδι του λίγο αργότερα.

Στην Ισπανία, περίπου 20 πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τα νότια μέχρι τη Γαλικία, στα βορειοδυτικά.

Σήμερα οι αρχές επέτρεψαν σε 300 κατοίκους στην περιοχή της Μάλαγας (από τους 3.000 που είχαν υποχρεωθεί να φύγουν για προληπτικούς λόγους) να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε για σήμερα «σημαντικά υψηλές» θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στις Βαλεαρίδες, στη Μεσόγειο.

Στο Λογκρόνιο, στον βορρά, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 42 βαθμούς, ενώ στη Μαδρίτη και τη Σεβίλη ο καύσωνας «χτυπάει κόκκινο», με 40 βαθμούς.

Στη γειτονική Πορτογαλία η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη στο μέτωπο των πυρκαγιών και, για πρώτη φορά από τις 8 Ιουλίου, η θερμοκρασία δεν αναμενόταν να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Μόνο μια σημαντική εστία φωτιάς απομένει, κοντά στην κοινότητα Τσάβες, στα βόρεια, αλλά η υπηρεσία πολιτικής προστασίας θεωρεί ότι και αυτή έχει «ουσιαστικά τεθεί υπό έλεγχο κατά 90%».

Οι αρχές πάντως δεν εφησυχάζουν, αφού και σήμερα παραμένει «πολύ υψηλός» ή «υψηλός» ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ιδίως στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία. Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα την τελευταία εβδομάδα άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς, 60 τραυματίες και 120-150.000 στρέμματα καμένου δάσους.

Πηγή: skai.gr

Πηγή Skai