Χαρά Κεφαλίδου: «Η κυβέρνηση υπονομεύει το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου»

Πολιτική


Η Χαρά Κεφαλίδου επεσήμανε στη Νίκη Κεραμέως ότι, παρά τα όσα διαφημίζονται, στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της, «η ΝΔ δεν κατάφερε να χαράξει μια εθνική πολιτική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Για «πάγια τακτική» της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έκανε λόγο η Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια.

Όπως τόνισε, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, με τη νέα νομοθετική της πρωτοβουλία για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη διοίκηση των πανεπιστημίων, κλείνει τον κύκλο κυβερνητικής θητείας της, όπως ακριβώς άρχισε: «Προκαλώντας αχρείαστο θόρυβο και σκόνη χωρίς καμιά ουσία, φέρνοντας μια καρικατούρα μεταρρύθμισης που συντηρεί όλα τα βαρίδια, που κρατάνε το ελληνικό πανεπιστήμιο κολλημένο στον περασμένο αιώνα».

 Πανεπιστήμια: Απουσία διαβούλευσης καταγγέλλουν καθηγητές, πρυτάνεις και ερευνητές

«Η κυβέρνηση υπονομεύει το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου»

Η Χαρά Κεφαλίδου επεσήμανε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι παρά τα όσα διαφημίζονται, στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της, «η ΝΔ δεν κατάφερε να χαράξει μια εθνική πολιτική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Αναφερόμενη στο νόμο 4009/2011, νομοθέτημα που το ΠΑΣΟΚ έφερε και «έγινε το σύμβολο συναίνεσης και σημείο αναφοράς για μεταρρύθμιση στο χώρο των ΑΕΙ μέχρι σήμερα», τόνισε ότι «με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αυτός αποδομήθηκε την επομένη της ψήφισής του και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την ταφόπλακα τόσο στο νόμο, όσο και στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού πανεπιστημίου».

«Νόμος-τρύπα στο νερό η πανεπιστημιακή αστυνομία»

Σε μια σύντομη αναδρομή στα νομοθετικά πεπραγμένα της κυβέρνησης, η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που χαρακτήρισε ως «νόμο – τρύπα στο νερό», στηλιτεύοντας την έλλειψη ασφάλειας στα πανεπιστήμια μέχρι και σήμερα.

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, προσέθεσε, «η υπουργός κ. Κεραμέως δεν έχει απαντήσει στο πρωταρχικό ερώτημα, πόσα πανεπιστήμια και σε πόσους υποψήφιους εισακτέους μπορεί να εξασφαλίσει ποιοτικές σπουδές η χώρα μας, ούτε…Πηγήin.gr