Χατζηδάκης: Πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Οικονομία


Η αύξηση μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 6% ενώ σε τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα αν το δικαιούται

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις συντάξεις τους σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρθηκες στις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια.

Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 6%

«Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Σκάι.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και μεγαλύτερη του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, πχ της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν φυσικά το δικαιούται.

  • Διαβάστε επίσης ΔΕΘ: Δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά μετά την ομιλία Μητσοτάκη
  • Διαβάστε επίσης Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Χατζηδάκης: Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και σημείωσε ότι τα μέτρα που αφορούν το υπουργείο Εργασίας είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την πατρότητα της συγκεκριμένης εξαγγελίας από τον πρωθυπουργό λέγοντας με ειρωνική διάθεση: «Τέταρτον, συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που ‘πουλάει’ αυξήσεις στις συντάξεις με τη ρύθμιση του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προέβλεπε από τότε για το 2023. Αντί για ψέματα, όμως, οι συνταξιούχοι περίμεναν να τους αποδώσει τα αναδρομικά που τους έκλεψε για δεύτερη φορά η ΝΔ».

Για τις εκκρεμείς και επικουρικές συντάξεις

Για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι ορθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ντροπή και πρόσθεσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Πέρυσι τέτοια εποχή οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ο κ. Χατζηδάκης το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις. Για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση…Πηγήin.gr